avagy rövid vélemények az általam olvasott könyvekről :)

KönyvBirodalom

KönyvBirodalom

A mi arcaink - szerzetesi hitvallás (10p)

2016. augusztus 30. - aurelie

"42 szerzetes hitvallását tartalmazza, valamint Boldog Salkaházi Sára és Boldog Sándor István életét (ők e század boldoggá avatott magyar szerzetesei), és magában foglal még egy ismertető írást arról, hogy kik is a szerzetesek."
Első körben azért érdekelt ez a könyv, mert 3 embert személyesen ismerek a 42 közül (Sipos Imre atya, Lytton és Havasi atya), illetve a két Boldogról is sokat meséltek már nekem. Aztán ahogy elkezdtem olvasgatni a többieket is, rájöttem, hogy igazából tökre érdekelnek az emberi sorsok, hogy kinek hogyan alakult az élete, az istenkapcsolata, hogyan talált rá Istenre, miket tanított neki az élet, stb. Voltak tőlem nagyon távol álló életutak is, de belefutottam jó pár tök jó, szimpatikus, fontos és tartalmas gondolatba is. Úgy mondom, hogy érdemes elolvasni, hogy (jelenleg:P) meg sem fordul a fejemben, hogy szerzetes legyek. :)

Link

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvbirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr111663198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása