avagy rövid vélemények az általam olvasott könyvekről :)

KönyvBirodalom

KönyvBirodalom

Antoine de Saint-Exupéry - A kis herceg (9.9p)

2015. május 22. - aurelie

Ez egy olyan el kell olvasnod egyszer az életben könyv. Nem azért nem adtam rá 10 pontot, mert nem 10 pontos. Csak kicsit már lerágott csont. Bár az igaz, hogy jogosan. Tényleg valódi értékek vannak benne megfogalmazva és sokminden bölcs dolgot mond. Aranyos, érdekes, és valahogy valamilyen kellemes érzéssel tölt el olvasás közben. Szóval ha még nem olvastad, mindenképp. Ha pedig igen, ne felejtkezz el róla. Végtelenszer hallotta már mindenki, de tényleg full igaza van a rókának:

"– Isten veled – mondta a róka.
– Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű: jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.
– Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan – ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.
– Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.
– Az idő, amit a rózsámra vesztegettem… – ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.
– Az emberek elfelejtették ezt az igazságot – mondta a róka. – Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél."

Moly link

Ja és csak egy megjegyzés még: érdemes utána olvasni Exupéry történetének, rövid bejegyzés a wikipédián, de szerintem tök érdekes (főleg a halála körüli rejtélyekre és a megoldódásukra gondolok). Wikipédia link

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvbirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr577482526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása