avagy rövid vélemények az általam olvasott könyvekről :)

KönyvBirodalom

KönyvBirodalom

P. G. Wodehouse - Nászidőszak (9p)

2016. december 02. - aurelie

Rájöttem mi (ki) a legzseniálisabb Wodehouse műveiben: Molnár Zoltán. A szavak, amiket használ, fogalmam sincs, hogy lehetnek eredetiben angolul, de egyszerűen zseniálisak. Kezdve a kihüvelyezhetetlennel, amivel azt hiszem, sok poént nem lövök le előre, mégis egy kiemelésért kiáltó szó, és folytatni lehetne még a sort, de azt hiszem ez a bejegyzés nem erre megy ki. Aki kíváncsi, járjon utána - érdemes:). Természetesen Molnár Zoltán Wodehouse nélkül nem tudott volna ilyet alkotni, de biztos vagyok benne, hogy a magyar nyelvből kihozta a maximumot, sőt még egy kicsit többet is. :)
A Nászidőszak a második Wodehouse könyvem, az Öröm az ürömbenhez hasonlóan ez is tele van vicces jelenetekkel, fordulatokkal, jellegzetes karakterekkel, és azzal a "szokatlan és telibe találó" humorral, amit annyira bírok. Nem mondom, hogy végigröhögtem az egészet, de volt hangosan felnevetős rész, és nagyon sok mosolygás, amik mind jól szoktak esni a léleknek úgy általában. :) Azt se mondom, hogy sosem kiszámítható, vagy hogy sosem idegesítő 1-1 pillanatra, hogy már megint valami félreértésből adódó csavar lesz, de a szófordulatok, a mesélés stílusa, humora, a szeretni való karakterek, a "Jeeves-féle megoldások" mellett ezek az apró "hibák" teljesen elenyésznek.
Wodehouse továbbra is a kedvencek közt. :)

Moly link

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvbirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr3612015937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása